Brandwerend rolluik

METACON RGS EI(1) 120 (Roller Gate Steel), een brandwerend rolluik, standaard voorzien van verzinkt stalen lamellen. Standaard voorzien van een elektrische aandrijving inclusief besturing met tiptoetsbediening en een afrolbeveiliging.
Brandwerend rolluiken kunnen dagelijks gebruikt worden als afsluiting en/of wanneer er melding van brand is. Deze brandwerende rolluiken zijn ook uit te voeren met een failsafe aandrijving en/of noodstroomaccu die de sluiting garanderen bij spanningsuitval.

Toepassingsgebieden
Doordat dit rolluik uitgevoerd kan worden met een gecertificeerde vloeistofkering en/of ATEX certificaat inclusief gecertificeerde aandrijving, besturing en toebehoren, is dit een zeer complete combinatie voor de meest uiteenlopende toepassingen in heel Europa.
Het brandwerende rolluik is uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten toepassing bij brandcompartimentering in de Nieuwbouwindustrie, omgevingen voor opslaggevaarlijke stoffen, Retail, Onderwijs, Zorg, Overheid en Horeca. Een ideale oplossing voor toepassingen waarbij een hoge brandweerstand wordt geëist. Wanneer U kiest voor een horizontale uitvoering is het rolluik geschikt voor situaties met beperkte inbouwruimte, de horizontale hefdeur is enkel geschikt als wachtende deur, niet voor dagelijks gebruik. De METACON RGS EI(1) 120 is als gebruikersrolluik voorzien van een CE-markering.

Prestaties
RGS EI(1) 120
Normering NEN-EN 1634-1
Rapport 2012-CVB-R0282
Max. breedte 10.000mm
Max. hoogte 10.000mm
Max. opening 40m²

Uitvoering
Het pantser is samengesteld uit dubbelwandige, verzinkt stalen lamellen van 60 mm dik. De lamellen zijn opgebouwd uit twee geprofileerde platen van 0,80 mm dik verzinkt staal, gevuld met brandwerende isolatie met speciale brandwerende eigenschappen. Aan de onderzijde is het pantser afgewerkt met een verzinkt stalen hoeklijn, dat met stalen popnagels aan de onderste lamel van het pantser is bevestigd. De lamellen zijn aan de zijkanten afgewerkt met verzinkt stalen eindstukken. Deze lamellen zijn voorzien van uniek 'klik-systeem', waarmee de lamellen onder een hoek van 90 graden ge(de)monteerd worden waardoor schade eenvoudig te herstellen is.

Zijgeleiding
De zijgeleidingen bestaan uit staal verzinkte geleidingsprofielen en een hoekprofiel, waarbij beide geleidingen zijn voorzien van bij hitte opzwellend materiaal.

Bewegingsstelsel
Het bewegingsstelsel is samengesteld uit twee staal verzinkte consoles, waarop de buis is gelagerd. De consoles worden met bouten en sluitplaten tegen de wand bevestigd. Aan de uiteinden van de consoles is een staal verzinkte hoeklijn bevestigd, ten behoeve van de stabiliteit van het bewegingsstelsel. Tussen de consoles bevindt zich de aandrijfas waarmee het pantser op- en afgerold wordt.

Aandrijving
Het brandwerende rolluik wordt in de basis altijd uitgevoerd met een 400 V kettingwielmotor. Indien het brandwerend rolluik een kleine afmeting heeft, is het mogelijk om deze uit te voeren met een 230 V buismotor.
De brandwerende rolluiken worden altijd voorzien van een stuurkast en een afrolbeveiliging. Wanneer het brandwerende rolluik is uitgevoerd met een kettingwielmotor, kan er optioneel voor worden gekozen om deze, bij eventuele uitval van spanning, gecontroleerd gravitair te laten zakken middels een failsafe aandrijving. Bij brandwerende rolluiken met een buismotor is het mogelijk om deze optioneel uit te voeren met een noodstroomaccu, zodat het rollui, bij eventuele uitval van spanning, in functiebehoud blijft.

Bediening
Standaard worden de brandwerende rolluiken uitgevoerd met een stuurkast, waarop diverse vormen van bedieningen toe te passen zijn, zoals sleutelschakelaars, rook- of temperatuurmelders en een eventueel aanwezig brandmeldinstallatie.

Opties

  • Het brandwerende rolluik kan optioneel voorzien worden van een staal verzinkte rol- en/of motoromkasting
  • Alle stalen onderdelen van het brandwerende rolluik kunnen uitgevoerd worden in een RAL-kleur naar keuze. Tevens is de mogelijkheid aanwezig om alle zichtbare stalen onderdelen uit te voeren in RVS 304 of RVS 316
  • De elektrische componenten (aandrijving en stuurkast) en eventuele toebehoren (afrolbeveiliging, op-stop-neer-schakelaar) zijn in een explosieveilige (ATEX) uitvoering te verkrijgen
  • Het brandwerende rolluik kan uitgevoerd worden met een, in combinatie met de rolluik, gecertificeerde vloeistofkering
  • Tevens is het rolluik optioneel als geheel te voorzien van een ATEX-certificering

Uitgebreide productinformatie vindt u hier.